3+1 varázslatos hely Balin, amit látnod kell

A balinézek roppant hálásak azért, amijük van és minden reggelt azzal kezdenek, hogy imádkoznak Istenhez a szerencséért és a jó életért. Ehhez szép „népi” ruhába öltöznek és banánlevélből font kosárkába színes virágokat, meggyújtott füstölőket és kekszet tesznek a házuk elé.

img_7366.JPG

img_6663.jpg

 1.Ashram

Bali egyik Ashramába egy véletlen kapcsán jutottam el. Ugyanis az egyik szállásomon a jóga óra elmaradása miatt, kárpótlásul vittek el ide. Ez a spirituális hindu menedékhely a dzsungel közepén van felépítve, óriási a csend és a nyugalom. Tökéletes hely elvonulni a világ zajától és kicsit befelé vizsgálódni. A Föld minden részéről érkeznek ide látogatók töltődni és jógázni. A jógi mester magából ad és mindenféle betegséget gyógyít, akár depressziót vagy rákot is.

Egy sztúpa, több imádkozó kis helyiség, kőtemplomok állnak az udvaron, körülöttük pedig a buddhizmus és hinduizmus szobrai. Brahma, Vishnu, Shia és sárkányok is díszítik a kolostor udvart.

img_7290.JPG

nevtelen.png

 

2.The Holy Spring Temple /Tampaksiring/,azaz Szent Forrás

Nem csak a turistáknak látványosság és program, hanem az ott lakó balinézek is rendszeresen járnak a forráshoz. Megtisztítják a lelküket, maguk mögött hagynak minden negatív tettet és gondolatot, akár gyónásnak is mondhatnánk. Közben színes kis virágkosarakkal és füstölők gyújtásával tisztelegnek. A forrás vizét sokan palackokban és zacskókban viszik haza, ugyanis hisznek abban, hogy a szent víz a fizikai betegségekre is gyógyír.

Ha valaki nem készülne fürdőzésre egy-egy szép kendővel, hogy bemegy a forrásvízbe, akkor néhány rúpiáért lehetőség van bérelni.

rogve7048.JPG

3.Balinéz piac

A piac, ahol nyugodt szívvel lehet megkérdezni, hogy a „feléből mennyit enged”?! : )

Egy igazi helyi piac Balin, ahol nem turista árak vannak. 1 kg mangó 13.000 Rúpia... (255 Ft) Oda kell figyelni, mert azért ők is rakináltak.
A hindu vallás istenei rengeteg kézzel készített tárgyon megjelennek. A fát aprólékosan és gyönyörűn munkálják meg, amiért megéri kifizetni az árát. Ubud városában mindenféle kézműves kúltúra jelen van. Megszámlálhatatlan galéria és ékszerész is várja az idelátogatókat.

img_6699.JPG

img_7079.JPG

img_7471.JPG

+1 Luwak- coffee

Az Indonéz szigetvilág több részén, köztük Balin is fellelhető jó néhány kávé és kakaóbab ültetvény. Elsőre kicsit megdöbbentő lehet, hogy a világ legdrágább kávé babját a cibetmacska ürülékéből nyerik. Ugyanis ez a kis szőrös állatka a legtökéletesebb kávébogyókat szedi le a fáról, majd a kávébab termesztők reggelente összegyűjtik az erdőben ürülékeket. Azután ebből hámozzák ki és tisztítják meg a kávészemeket.

Ebben a kávéfélében van a legkevesebb sav, így mindenki nyugodt szívvel fogyaszthatja.

( Az elmondásuk szerint kivágják a cibetmacskák száját, hogy ne tudják összerágni a kávészemeket. )

uhgve9687.JPG

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása