„Játszótér” felnőtteknek - Őrült Futás

A helyszín igazi ritkaság Debrecen környékén, ugyanis a rendezvénynek a tavakkal teli, hűs fenyvesek árnyékában a Bánki Arborétum ad otthont.

img_4286.JPG

Várva várt alkalom sok futó számára ez az esemény. Idén augusztusban 7. alkalommal kerül megrendezésre az Őrült Futás a Debreceni Kilométerek Sportegyesület szervezésében.

Majdnem hegyi terepnek mondható az útvonal, hiszen az egyetlen kis dombra legalább tízszer kell felfutni, ami a pulzust, a tüdőt és a lábakat sem kíméli. Mindez legalább árnyékos részen, az erdőben történik. A 30 fokos melegben nagyon jól esik, amikor a különböző mélységű tavakon át kell úszni. Bár közben a gumikerék cipelés sem maradhat el az egyik partról a másikra. Biztos, ami biztos miután mindenünkből csorog a víz, hol óriás szalmahegyeket mászunk meg, hol szögesdrót alatt kúszás a feladat.

img_0137.jpg

Az sincs kizárva, hogy leesel a majomlétráról vagy elhagyod a cipődet a sárdagonyában. Nekem például tavaly majdnem beszorult a fejem a talaj és a gumikerekek közé. Eközben ezerrel locsoltak a tűzoltók. Ilyenkor tartsátok csukva a szemeteket, én ugyanis a kontaktlencsémet majdnem elhagytam.

img_0951.jpg

Ahhoz, hogy célba érjen a futó és megkapja a jól megérdemelt érmet még az amerikai foci csapat sorfalán is át kell küzdenie magát. Csak, hogy ne tisztán érkezzen be a versenyző, a terep itt csupa sár és nem kizárt, hogy megforgatnak benne a gladiátorok.

Ruházat: mindenképp hosszú ujjú és szárú felső és nadrág ajánlott, ugyanis a szalma szúr, a sár tapad, a gallyak karcolnak.

Frissítés: dinnye minden mennyiségben

Jutalom: egyedi tervezésű befutó érem, technikai póló

A címmel ellentétben, nem egy sétagalopp ez az akadályokkal teli futóverseny, de ha elég őrült vagy menni fog. Ha az elszántság és bátorság nem elég, akkor ott vannak a kedves futótársak, akik áttolnak-húznak az barikádokon. : )

 

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása